Transporturi

Transportul rutier

Circulația rutieră în orașul Murfatlar se efectuează pe E81, DN3 și DC27, care au trasee unice cu traversarea orașului. E81 are patru benzi pentru circulație, din Constanța și până în centrul orașului. Aceasta traversează localitatea pe o distanța de 3529 m, iar DN3 pe 1130m. Traseul DN3 traversează magistrala C.F. prin pasaj superior, apoi Canalul Dunăre-Marea Neagră peste podul care leagă și cartierul vest, continuând ulterior spre sud-vest. El reprezintă relația Constanței și a orașului spre sud-vestul județului Călărași și variantă de acces spre București. Transportul de călători se efectuează cu microbuze și autobuze, prin intermediul unor societăți specializate. Transportul de mărfuri se efectuează cu vehicule de mică, medie și mare capacitate, atât în regim propriu, cât și prin operatori specializați. Lungimea rețelelor stradale pentru circulația rutieră este de 29,9 km dintre care 18,7 sunt drumuri modernizate; există 67 de străzi în orașul Murfatlar și 32 în localitatea Siminoc.

Transportul feroviar

Circulația feroviară se efectuează prin magistrala dublă, electrificată, care traversează la rândul ei partea de localitate la nord de Canalul Dunăre-Marea Neagră în două părți aproximativ egale. Tranzitul mediu zilnic de trenuri fiind de 125, din 20 iarna și 30 vara sunt pentru călători.

Transportul naval

Circulația navală pentru Murfatlar se rezumă la curse ocazionale pentru produse balastiere, fier vechi și cereale. Dar acestea nu acoperă capacitatea portului de 0,7 milioane tone/an. Din anul 1997, în portul Murfatlar a fost înființată Zona Liberă Murfatlar care este situată în Complexul Portuar Murfatlar, și cuprinde o suprafață de 10,7 ha. Zona liberă Murfatlar pune la dispoziția investitorilor străini toate facilitățile specifice acestora. Firmele cu activitate în Zona Liberă pot desfășura următoarele tipuri de activități: -activități industriale și de procesare; -depozităi mărfuri magazii și de platforme descoperite; -activități comerciale, industriale etc.

Limba

Romanian Bulgarian English French German Italian Russian Spanish Turkish