ANUNT PRIVIND IMPOZITELE SI TAXELE LOCALE - 2014

TAXA DE SALUBRITATE SI
TAXA CONFORM DECIZIEI CURTEA DE CONTURI
NR.49/23.05.2013 PCT.2

    PRIMARUL ORASULUI MURFATLAR anunta locuitorii orasului ca pentru anul 2014  singura taxa care se modifica este taxa de salubritate , restul impozitelor si taxelor locale ramanand la nivelul anului 2013.
 Facem precizarea ca in ultimii ani taxa de salubritate  nu a crescut si a fost cea mai mica din judet . Modificarea  este de la 2.5(2.8) lei/luna /persoana la 3.9 lei/luna/persoana, fiind in continuare una din cele mai mici taxe din judet.

Exemple de taxa salubritate din judet:

Localitate Taxa
CONSTANTA 10 lei/luna / persoana
OVIDIU 5.83 lei/luna / persoana
VALU LUI TRAIAN 4.7 lei/luna / persoana
MEDGIDIA 5.86 lei/luna / persoana
NEGRU VODA 7.5 lei/luna / persoana
EFORIE 5.58 lei/luna / persoana
CERNAVODA 5.7 lei/luna / persoana

 

De asemenea se introduce TAXA CONFORM DECIZIEI CURTII DE CONTURI NR.49/2013 PCT.2 
in suma de 1 leu/luna/ persoana .

Aceaste modificari se datoreaza  Deciziei nr.49/2013 a Curtii de Conturi si a articolului nr.31 din  Legea nr. 273/2006- privind finantele publice, care prevad  corelarea cuantumului taxei de salubritate cu cheltuielile efectuate pentru prestarea acestui serviciu ( cheltuieli rezultate din modificarea pretului la motorina, la bunurile materiale folosite, amotizarea bunurilor, s.a.)
 Administratia locala , respectiv Primarul localitatii si Consiliul Local, cunoscand problemele sociale si economice din localitate si pentru a veni in sprijinul locuitorilor a mentinut impozitele si taxele locale la un nivel cat mai mic (impozitul pe cladiri , impozitul pe teren si taxa de salubritate nefiind modificate in ultimii ani) iar  pentru ai rasplatii pe cei buni platnici a aprobat acordarea unei bonificatii (reducere a impozitului) de 10% pentru plata integrala  a impozitelor pana la data de 31 martie  .

Primarul orasului Murfatlar va multumeste pentru intelegere ,

PRIMAR,
VALENTIN SAGHIU

Extras din Legea nr.273/2006 privind finantele publice

“Art. 31: Activităţi de natură economică
(1)Serviciile publice de interes local care desfăşoară activităţi de natură economică au obligaţia calculării, înregistrării şi recuperării uzurii fizice şi morale a mijloacelor fixe aferente acestor activităţi prin tarif sau preţ, potrivit legii.
(2)Sumele reprezentând amortizarea calculată pentru aceste mijloace fixe constituie integral venituri ale bugetelor locale, care se cuprind în secţiunea de dezvoltare, se utilizează exclusiv pentru realizarea de investiţii în domeniul respectiv şi se evidenţiază distinct în programul de investiţii, ca sursă de finanţare a acestora, cu excepţiile prevăzute în acordurile de împrumut sau de garanţie încheiate cu instituţiile financiare internaţionale.”

Limba

Romanian Bulgarian English French German Italian Russian Spanish Turkish

Abonare Stiri / Noutati